Ons verhaal

De VCBBank is een financiële instelling gericht op het leveren van bankdiensten. Wij bieden zowel particuliere als zakelijke diensten aan.

Klanten kunnen bij ons terecht voor financiéle producten op het vlak van betalen, sparen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen. Als bank stellen wij het belang van onze klanten steeds voorop. Door onze kennis en ervaring kunnen wij voldoen aan de wensen van een brede klantengroep. Deze bestaat uit particulieren, gezinnen, kleine bedrijven, grote ondernemingen en instellingen. Onze klanten staan centraal bij alles wat wij doen.

Geschiedenis / huidige situatie

De stichting Surinaamse Volkscredietbank  ( VCBBank ) opende in 1949 haar deuren voor het publiek. Regionale spreiding is altijd één van de speerpunten van de bank geweest. Ons hoofdkantoor is gevestigd te Paramaribo, en verder hebben wij vestigingen in de districten  Nickerie , Saramacca, Wanica en Para. In december 2014 vond de overname van de aandelen van de Landbouwbank N.V door de VCBBank plaats. Met gepaste trots kan gesteld worden dat de VCBBank vooralsnog de enige bankinstelling in Suriname is, die een andere bank heeft overgenomen.

Aan de verdere uitvoering met betrekking tot de volledige overname wordt thans gewerkt.  Eén van de vele voordelen van deze overname is dat de VCBBank thans een uitgebreid distributienetwerk van 10 kantoren verspreid over zeven ( 7 ) districten tot haar beschikking heeft.  De VCBBank onderscheidt zich op diverse manieren in de financiéle sector. Uniek is ook te vermelden dat de VCBBank de enige bankinstelling in Suriname is, die pandkredieten ( leningen met gouden sieraden als onderpand ) verstrekt.

De financiéle sector is in de loop der jaren, mede onder invloed van zowel lokale als internationale wet- en regelgeving alsmede de behoefte van klanten, gestaag aan het veranderen. De VCBBank staat voor de uitdaging blijvend in te spelen op deze veranderingen. Organisatorisch heeft de VCBBank een positieve groei doorgemaakt en zodoende haar financiéle positie verder versterkt. Inmiddels is zij uitgegroeid tot één van de toonaangevende financiéle instelling met een breed scala aan producten en diensten.

Missie

VCBBank is een proactieve maatschappelijk financiéle instelling die door middel van een persoonlijke benadering en begeleiding bereikbaar is voor iedereen waarbij optimale klantenservice met op maat gesneden diensten en producten wordt aangeboden.

Als bank streven wij ernaar om groter te worden en onze klanten steeds beter en op een professionele wijze van dienst te zijn.   Onze ambitie is de meest klantgerichte bank van Suriname te worden. Wij voelen ons n.l. sterk verbonden met onze klanten; gaat het goed met onze klanten, dan gaat het ook goed met ons.

Visie

Wij zijn vastberaden de dominante positie in de financiéle sector in te nemen met empowerde medewerkers die kwaliteitsaandacht geven aan onze klanten.

Centraal in de visie is het basisstreven van de VCBBank om het marktaandeel te vergroten. Het streven om met professionele en empowerde medewerkers kwaliteitsaandacht te geven aan de klanten is één van de speerpunten om tot een kwaliteitsorganisatie te komen. Het directe gevolg hiervan is dat er gewerkt moet worden met kwaliteitsstandaarden.

De procedures van onze producten en diensten zullen derhalve steeds aan kritische reflectie onderworpen worden, waardoor er sprake is van een continu veranderende, transformerende, lerende en dynamische organisatie.

Kernwaarden

  • Integriteit / discretie
  • klantenservice
  • professionaliteit
  • flexibiliteit
  • innovatief / dynamisch
  • transparantie / open communicatie